Ботев Пловдив е последният четвърфиналист в турнира за . Канарчетата се

...
Ботев Пловдив е последният четвърфиналист в турнира за . Канарчетата се
Коментари Харесай

Ботев Пловдив елиминира Етър в сблъсък с шест гола

Ботев Пловдив е последният четвърфиналист в шампионата за. Канарчетата се оправиха с 4:2 като посетител на Етър, с цел да отстраняват виолетовите.

Гостите от Пловдив започнаха по-активно и в първите 15 минути имаха две благоприятни условия. Най-напред Николай Минков стреля, само че вратарят улови, а по-късно и Антоан Конте пропусна. Най-добрата опция за жълто-черните се откри в 37-ата минута. Ивелин Попов изведе Уме Емануел, той стреля, само че Гуарноне избави.

Двата  отбора продължиха с внимателните дейности и през втората част. Малко преди 60-ата минута Ивелин Попов и Секулич пропуснаха за Ботев. После Мартин Тошев можеше да открие за Етър, само че се засуети в наказателното поле.

В 65-ата минута въпреки всичко се стигна до гол. Мартин Секулич вкара за 0:1 след благополучен рикошет и недоразумение в отбраната на домакините. Седем минути по-късно канарчетата удвоиха преднината си с доста хубава композиция, приключена от Джеймс Ето’о.

Етър потегли по-смело в офанзиви в последните минути, което отвори шансове и за контраатаки на Ботев. В 85-ата минута Валери Христов избави вратата на домакините от трето попадение, а в ответната офанзива с отдалечен изстрел Кнежевич върна интригата – 1:2.

Но две минути по-късно гостите още веднъж дръпнаха с два гола. Две запаси – Акере и Степонавичюс, комбинираха, топката стигна до Емануел на празна врата – 1:3. Етър обаче върна още един гол, също с помощта на две запаси. Крум Стоянов проби от ляво и подаде на Ивайло Димитров, който от 5-6 метра не сбърка за 2:3.

В последната минута на добавеното време, когато и италианският вратар на домакините се беше присъединил в офанзива, пловдивчани лишиха топката и Акере вкара на празна врата за 2:4.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР